filozofia

Ako prvé Bistro v Košiciach sme začali pripravovať domácu granolu. V trstinovom sirupe zapečené ovsené vločky s orechami a sušeným ovocím, podávané s jogurtom alebo mandľovým mliekom.

Každú mliečnu kávu Vám vieme pripraviť v bezlaktózovej verzii, z mandľového mlieka. Chceme rozvíjať kultúru kávy, preto servírujeme iba espresso zo 100% arabiky.

Na prípravu pokrmov používame olej z hroznových jadier, kokosový olej alebo panenský olivový olej.

Nepoužívame vajíčka z klietkového chovu, pretože veríme v prirodzený životný cyklus sliepok, a ak žijú spokojnejšie, pretavuje sa to aj do energie vajíčok.

Nepoužívame žiaden biely (repný) cukor. Sladíme agáve sirupom, alebo trstinovým cukrom. Lokálny med používame iba v pokrmoch, kde je to jasne napísané, a teda v prípade alergie na med sa nemusíte obávať.

V ponuke máme aj kvalitné dezerty z poctivých surovín, ktoré pre Vás pripravujeme v bezlepkovej, bezlaktózovej, vegánskej forme alebo dezerty podľa RAW filozofie

Denné špeciality

Pondelok, 11.12.17
Karfiolový krém s pečeným cícerom vegan & gluten free
1. Špaldové špagety, sviečkovica, cukrový hrášok, rozmarín, cesnak, parmezán wheat free
2. Červená šošovica, restovaná brokolica na cesnaku, volské oko gluten free
Utorok, 12.12.17
Karfiolový krém s pečeným cícerom vegan & gluten free
1. Špaldové špagety, sviečkovica, cukrový hrášok, rozmarín, cesnak, parmezán wheat free
2. Červená šošovica, restovaná brokolica na cesnaku, volské oko gluten free
Streda, 13.12.17
Hubová polievka na kyslo vegan & gluten free
1. Pečená krkovička, dusená kyslá kapusta, zemiakový knedlík wheat free
2. Kukuričné fettuccine, bazalkové pesto, fazuľka, zemiaky gluten free
Štvrtok, 14.12.17
Hubová polievka na kyslo vegan & gluten free
1. Pečená krkovička, dusená kyslá kapusta, zemiakový knedlík wheat free
2. Kukuričné fettuccine, bazalkové pesto, fazuľka, zemiaky gluten free
Dnes, 15.12.17
Krém z pečených paprík vegan & gluten free
1. Cviklové pirohy, tvaroh, kôpor, mliečna pena wheat free
2. Zemiakové halušky so šafránom, ovčia bryndza, slanina z mangalice wheat free
3. Tvarohové gule, smotana, marhuľový džem, orechy wheat free

Chceli by ste každé ráno dostávať informáciu
o denných špecialitách na Váš mail?

Váš mail použijeme výhradne na zasielanie
našich denných špecialít.

Sezónna ponuka

Granola Parfait

Domáca granola so smotanovým gréckym jogurtom a domácim džemom. Sladené jedine hnedým trstinovým cukrom.

Vajcia Benedikt

Ochutnajte tradičnú raňajkovú špecialitu z New Yorku, na špaldovom pečive podávané stratené vajce s grilovanou šunkou a restovaným špenátom na cesnaku, preliate pravou holandskou omáčkou.

Krémové polievky

Sýte ale ľahké na trávenie. Používame mandľovú smotanu alebo kokosové mlieko, teda sú vždy bezlaktózové a zásadne nezahustené múkou z obilnín či škrobom.

Kari ryžové rezance s morčacím mäsom

Ryžové rezance s mango kari korením, kokosovým mliekom a k tomu kvalitné slovenské morčacie mäso. Prirodzene bezlepkové, bezlaktózové a ľahké jedlo.

Vína od jedinečných vinárov

Doprajte si pohár kvalitného vína k obedu alebo večeri, v príjemnej atmosfére, doplnenej napríklad koláčikom od lokálneho výrobcu zdravých dezertov.

Cappuccino z mandľového mlieka

Výnimočné spojenie chutí pravých mandlí a sladkastej horkosti kávy 100% arabiky. Prirodzene bezlaktózové cappuccino pre všetkých, ktorí milujú jeho skvelú chuť.

Dobré Bistro - dokonalo jednoduché

Garbiarska 14 (mapa)
Košice, Slovakia

tel.: 0948 630 312
email: info@dobrebistro.sk
web: www.dobrebistro.sk
fb.com/dobre.bistro.kosice

Máme pre Vás vyhradené 2 parkovacie miesta priamo pred bistrom.

Otváracie hodiny

Pondelok   08:00-19:00 
Utorok 08:00-20:30 
Streda 08:00-20:30 
Štvrtok 08:00-20:30 
Piatok 08:00-22:30 
Sobota 09:00-15:00 
Nedeľa 09:00-13:00 

 

Pre jednoduchšie nájdenie Dobrého Bistra hľadajte modré bicykle ☺