filozofia

Ako prvé Bistro v Košiciach sme začali pripravovať domácu granolu. V trstinovom sirupe zapečené ovsené vločky s orechami a sušeným ovocím, podávané s jogurtom alebo mandľovým mliekom.

Každú mliečnu kávu Vám vieme pripraviť v bezlaktózovej verzii, z mandľového mlieka. Chceme rozvíjať kultúru kávy, preto servírujeme iba espresso zo 100% arabiky.

Na prípravu pokrmov používame olej z hroznových jadier, kokosový olej alebo panenský olivový olej.

Nepoužívame vajíčka z klietkového chovu, pretože veríme v prirodzený životný cyklus sliepok, a ak žijú spokojnejšie, pretavuje sa to aj do energie vajíčok.

Nepoužívame žiaden biely (repný) cukor. Sladíme agáve sirupom, alebo trstinovým cukrom. Lokálny med používame iba v pokrmoch, kde je to jasne napísané, a teda v prípade alergie na med sa nemusíte obávať.

V ponuke máme aj kvalitné dezerty z poctivých surovín, ktoré pre Vás pripravujeme v bezlepkovej, bezlaktózovej, vegánskej forme alebo dezerty podľa RAW filozofie

Denné špeciality

Pondelok, 26.06.17
Mrkvový krém so sušenými marhuľami a kokosovým mliekom vegan & gluten free
1. Bravčová panenka s krémovou dusenou mrkvou a zemiakovým pyré gluten free
2. Krémová polenta s tymiánovou cibuľou a tofu vegan & gluten free
Dnes, 27.06.17
Mrkvový krém so sušenými marhuľami a kokosovým mliekom vegan & gluten free
1. Bravčová panenka s krémovou dusenou mrkvou a zemiakovým pyré gluten free
2. Krémová polenta s tymiánovou cibuľou a tofu vegan & gluten free
Zajtra, 28.06.17
Paradajkový krém s bazalkou a syrom Grana Padano gluten free
1. Morčacie prsia s gratinovaným batátovým pyré a restovanou cuketou lactose & gluten free
2. Mladé zemiaky so šafránom, stopkovým zelerom a tempehom gluten free
Štvrtok, 29.06.17
Paradajkový krém s bazalkou a syrom Grana Padano gluten free
1. Morčacie prsia s gratinovaným batátovým pyré a restovanou cuketou lactose & gluten free
2. Mladé zemiaky so šafránom, stopkovým zelerom a tempehom gluten free
Piatok, 30.06.17
Karfiolový krém s krutónmi vegan & wheat free
1. Filet ryby so špaldovým langošom, ajvarom a kyslou smotanou wheat free
2. Ryžové rezance s vanilkovým tvarohom a jahodami gluten free
Sobota, 01.07.17

Chceli by ste každé ráno dostávať informáciu
o denných špecialitách na Váš mail?

Váš mail použijeme výhradne na zasielanie
našich denných špecialít.

Sezónna ponuka

Granola Parfait

Domáca granola so smotanovým gréckym jogurtom a domácim džemom. Sladené jedine hnedým trstinovým cukrom.

Vajcia Benedikt

Ochutnajte tradičnú raňajkovú špecialitu z New Yorku, na špaldovom pečive podávané stratené vajce s grilovanou šunkou a restovaným špenátom na cesnaku, preliate pravou holandskou omáčkou.

Krémové polievky

Sýte ale ľahké na trávenie. Používame mandľovú smotanu alebo kokosové mlieko, teda sú vždy bezlaktózové a zásadne nezahustené múkou z obilnín či škrobom.

Kari ryžové rezance s morčacím mäsom

Ryžové rezance s mango kari korením, kokosovým mliekom a k tomu kvalitné slovenské morčacie mäso. Prirodzene bezlepkové, bezlaktózové a ľahké jedlo.

Vína od jedinečných vinárov

Doprajte si pohár kvalitného vína k obedu alebo večeri, v príjemnej atmosfére, doplnenej napríklad koláčikom od lokálneho výrobcu zdravých dezertov.

Cappuccino z mandľového mlieka

Výnimočné spojenie chutí pravých mandlí a sladkastej horkosti kávy 100% arabiky. Prirodzene bezlaktózové cappuccino pre všetkých, ktorí milujú jeho skvelú chuť.

Dobré Bistro - dokonalo jednoduché

Garbiarska 14 (mapa)
Košice, Slovakia

tel.: 0948 630 312
email: info@dobrebistro.sk
web: www.dobrebistro.sk
fb.com/dobre.bistro.kosice

Máme pre Vás vyhradené 2 parkovacie miesta priamo pred bistrom.

Otváracie hodiny

Pondelok   8:00 - 19:00 
Utorok 8:00 - 20:30
Streda 8:00 - 20:30
Štvrtok 8:00 - 20:30
Piatok 8:00 - 22:30
Sobota 9:00 - 15:00
Nedeľa 9:00 - 13:00

 

Pre jednoduchšie nájdenie Dobrého Bistra hľadajte modré bicykle ☺